wadlopen bedrijfsuitje eten uit de zee rondrit waddenproducten Belgische trekpaarden bijenstal vriendenuitje waddeninfocentrum zwerftocht imkerij Zoutkamperlaag tocht met boerenwagen wadpieren en andere dieren dagbesteding in de natuur home

Plannen met het lokaal

Oan 'e dyk wil het lokaal aan de dijk kopen dat we al zeven jaar huren van de kerk. De gemeente en de provincie dragen een groot deel bij en een gedeelte moeten we zelf betalen. We willen de gelegenheid gebruiken om het pand op te knappen en opnieuw in te richten. Hiervoor willen we een aantal veranderingen doorvoeren.

Veel bezoekers van ons lokaal vragen zich bij binnenkomst af: "Is het gebouw een kerkje of een school geweest?" Het is geen van tweeën. Het gebouw was altijd een kerklokaal, horende bij de middeleeuwse kerk van Paesens. Maar het inmiddels ook al eeuwenoude gebouw is helemaal in stijl gebouwd van een zaalkerk, inclusief een houten gewelf.

In latere tijden werd het zaalkarakter aangetast door een 'multifunctionele scheidingswand' en werden de gewelven met een donkerbruine kleur onaantrekkelijk en onopvallend gemaakt. Plan is om de wand te verwijderen, waardoor ook de geheel doorlopende lambrisering weer geheel zichtbaar wordt. De gewelven worden geschilderd in de middeleeuwse kleur blauw van het orgel van Rysum, het oudst bespeelbare orgel van noordwest Europa, dat nog in originele kleuren verkeert. De zon en de maan komen ook op ons plafond, als verwijzing naar de invloed van zon en maan op het eb en vloed.
kleurvoorbeeld

http://de.wikipedia.org/wiki/Orgel_der_Rysumer_Kirche#mediaviewer/File:Rysum_Organ_msu.jpg

De lambrisering wordt een soort ossenbloedrood die we hebben gezien op de banken in de nabijgelegen kerk van Jouswier.

Het pand wordt ingericht met aan de ene kant de imkerij en de andere kant van de zaal is gereserveerd voor het paardentuig van Frits en Willem. Er blijft plaats voor de buffettafel. Tevens wordt een kleine lekkage verholpen en worden de keuken en de wc's vernieuwd. Het pand wordt ook van buiten opgeschilderd en tot slot komt er een nieuwe vloer.

 

 

Informatie

Stichting Oan 'e dyk
06-46633989
E-mail: info@oanedyk.nlHOME