wadlopen bedrijfsuitje eten uit de zee rondrit waddenproducten Belgische trekpaarden bijenstal vriendenuitje waddeninfocentrum zwerftocht imkerij Zoutkamperlaag tocht met boerenwagen wadpieren en andere dieren dagbesteding in de natuur home

Waddenproducten Moddergat: honingOan 'e dyk verkoopt drie soorten Waddenhoning: zeeasterhoning uit Holwerd en Paesens-Moddergat, streekhoning uit Noordoost-Friesland en koolzaadhoning uit Rysum (Oost-Friesland). Alle drie zijn het zuivere natuurproducten, zonder toevoegingen. In tegenstelling tot 'fabriekshoning' wordt deze koud in potten gedaan, waardoor enzymen en aroma's bewaard blijven. Hierdoor kan na verloop van tijd kristallisatie plaatsvinden. Je kunt deze weer ongedaan maken door de honing au bain marie te verwarmen tot maximaal 40° Celsius. Maar het beste kun je natuurlijk de pot gewoon niet te lang laten staan!

Bestrijding van parasieten van de honingbij (varroamijt) gebeurt bij deze honing alleen met stoffen die van nature in de honing voorkomen.

Bij het lokaal van Oan 'e dyk staat een bijenstal die tijdens openingstijden te bezoeken is.


Klik hier voor informatie over onze imkerij de Honingkamer


Omdat het voorjaar wat koud is aan de dijk vliegen onze bijen tijdens de aprilmaand in Nationaalpark de Alde Feanen bij Earnewâld (Eernewoude).Onze bijen op onze krokussen.


Zeeasterhoning

Deze honing is gewonnen van half augustus tot begin oktober 2010 in de kwelders bij Holwerd en Paesens-Moddergat


450 gr
€ 5,50


Zeeasterhoning


250 gr
€ 3,50


Streek-Hunning
ú
t Noard-East Fryslân

Deze honing is afkomstig van de Noordoost-Friese Waddenkust en is geoogst in augustus 2010. De honing is verzameld uit verschillende soorten bloemen en bomen. In de loop van het jaar varieert de streekhoning van samenstelling en kleur.


450 gr
€ 4,25

Streek-Hunning
ú
t Noard-East Fryslân

De streekhoning in deze pot is lichter van kleur en bevat veel lindehoning.


250 gr
€ 2,75

Wil je ook een zuivere Waddenhoning proeven? Stuur dan een email naar Oan 'e dyk of bel met 0519-850299 (06-46633989)


Contact
Stichting Oan 'e dyk
Achterwei 1
9136 PX Paesens
Tel.: 06-46633989
E-mail: info@oanedyk.nl


Waddenproducten Moddergat

HOME